13. Korte expeditie in Deemsterland

Gaston heeft voorgesteld om eens te proberen of meerdere personen tegelijk naar Deemsterland kunnen afreizen, en dan te zien of ze dan ook gegroepeerd daar verschijnen. Dit experiment kan op deze pagina voorbereid worden, en de uitvoering ervan besproken.

Voorstel

Hopelijk vat ik het voorstel van Gaston als volgt goed samen:

 • Samen op eenzelfde tijdstip met een zakdoek onder het kussen gaan slapen
 • Onderzoeken of de deelnemers gezamenlijk op het zelfde punt wakker worden
 • Onderzoeken of ze met elkaar kunnen communiceren
 • Onderzoeken of er een manier is of de informatie die daar verkregen wordt kan worden vastgelegd, zodat deze voor een volgende keer bewaard blijft

Uw bijdragen aan dit experiment zijn hier van harte welkom.

 

R.P. Avezaath

R.P. Avezaath

Secretaris van het Heimdal genootschap. Regelaar. Ambtenaar bij een middelgrote gemeente.

15 gedachten over “13. Korte expeditie in Deemsterland”

 1. Hallo Gaston, ik heb een nieuw bericht (13) aangemaakt, over jouw voorstel, zodat alle discussie daarover bij elkaar komt te staan. Hopelijk heb ik jouw voorstel in het bericht goed samengevat. Verbeteringen hoor ik graag, dan verwerk ik het in het bericht.
  Uiteraard kan iedereen, en ook jij ook zelf aanvullingen en een verdere uitwerking van de plannen hieronder als reactie plaatsen.

  1. Beste Roderick,
   je hebt het goed verwoord. Er zijn nog zo veel zaken die ik wil weten maar laten we niet te veel in een keer willen doen. Het staat eenieder vrij om ‘mee te gaan’ maar geef dit aan mij door zodat we een gezamenlijk plan op kunnen stellen. Er is vast ruimte voor kleine experimenten als we daar zijn (en het werkt zoals ik hoop dat het werkt) dus eigen inbreng wordt gewaardeerd. Het avontuur begint nu echt!

  1. Waarde Majoor,
   ik had het gezien en ook Jens gaf aan dat hij graag mee wilde. Het lijkt me wenselijk om de anderen ook nog de kans te geven om zich aan te melden. Hopelijk kunnen we morgen rond deze tijd beginnen met plannen. Nu bent u gewend om bevelen te geven dus mocht u de leiding van deze expeditie op zich willen nemen dan heb ik daar geen bezwaar tegen.

 2. Mijn excuses, vanwege plotselinge werkzaamheden bij mijn reguliere werkgever ben ik helaas pas in staat vanavond uitgebreider hier en op de andere fora te reageren. Dank voor uw bijdragen tot zover, en ga gerust verder met voorbereidingen. Ik heb al veel goede ideeën voorbij zien komen.

 3. Ik mag op stap met een majoor en een luitenant! Dat vind ik wel een hele eer. Dus onze kleine expeditie gaat met militaire precisie worden uitgevoerd. Ik wilde voorstellen om morgennacht de ‘oversteek’ te maken. Doe de voorbereidingen die je kunt bedenken; ik heb geen idee wat we kunnen verwachten. Als een van jullie nog suggesties heeft dan hoor ik dat graag! Het avontuur gaat nu echt beginnen!

  1. Hallo Gaston, fijn dan je zo enthousiast het voortouw neemt. Morgenavond ben ik echter zelf slechts beperkt aanwezig voor eventuele administratieve ondersteuning. Maar ook erna ben ik natuurlijk graag op de achtergrond aanwezig, voor als het experiment zich over enkele avonden uitstrekt.

  2. Het grootste probleem is natuurlijk dat men zich na aankomst in Deemsterland niets kan herinneren. Dit is achter ook een groot voordeel, hiermee wordt het onmogelijk voor de Deemsterlanders om gestructureerde informatie over onze organisatie te verzamelen. Dit verlaagt sterk de risico’s van deze eerste verkenning.

   Als alle “reizigers” arriveren nabij Sint Joris zou het mogelijk moeten zijn de inrichting over te belasten door een massale verkenningsactie. Dit is in zo’n vroeg stadium natuurlijk nog niet zinnig en zal alleen ongewenste aandacht trekken.

   Voor de hoogste slagingskans stel ik overigens voor dat we proberen morgen om dezelfde tijd in slaap te vallen, ik stel 23:00 uur voor.

   Verder is het misschien wel degelijk mogelijk om herinneringen te triggeren in Deemsterland. Uit het verslag van Sander Heijkoop kunnen we verschillende details van het Hotel Sint Joris vinden. Als men zich alvorens het slapengaan concentreert op een van deze details, terwijl men tegelijkertijd denkt aan iets was men in Deemsterland moet doen, dan zal het zien van het werkelijke detail in Deemsterland wellicht leiden to het bijpassende gedrag.

   1. Beste Majoor,
    uw opmerkingen snijden hout in mijn visie. Een gezamenlijke starttijd lijkt me een prima idee. Nu is het jammer dat Rodericks ondersteuning vannacht niet op zijn kenmerkende hoge niveau is. Is dit een reden om het een dag uit te stellen? Persoonlijk ben ik meer van het aanpakken: we hebben een tijd en een plan dus moeten we er voor gaan (sorry Roderick). Graag hoor ik hoe u en Jens daar in staan. Verder geeft Eloise aan ook mee te willen. Dat zou de groep 4 menssterk maken; gaat het dan te veel opvallen? Ik ben stiekem wel een Eloise-fan en ik waardeer haar kijk op zaken. In mijn opinie zal ze een waardevolle toevoeging zijn. Is het een idee om haar eerder of later naar Deemsterland te laten vertrekken?

 4. Beste Gaston en Majoor van Hoogewerf, ik ben nu zeker bereid en in staat om deel te nemen aan deze expeditie. En ik vind het prima om te wachten tot Roderick er aan toe is.

  1. Beste Eloise,
   je hebt waarschijnlijk de reactie van de majoor gelezen en ik ben het met hem eens dat als er teveel bezoekers ineens verschijnen dit nadelige gevolgen kan hebben voor het plan. Toch ben ik van mening dat juist jouw inbreng veel op kan leveren. Ik ga hier even over nadenken. Misschien twee missies?

 5. Eloise, Majoor en Jens,
  ik heb er over nagedacht en kom tot het volgende voorstel: als Jens mee wil, ik heb een initiële toezegging gezien maar geen bevestiging daarna, dan gaan de majoor en Jens vandaag om 11.00 uur ‘op bezoek’ in Deemsterland. Morgen zullen Eloise en ik dan een poging wagen. Mocht het zo zijn dat er geen bevestiging komt van Jens dan gaan de Majoor, Eloise en ik met zijn drieën om 11.00 uur ‘op pad’. Jens kan dan aansluiten bij een vervolgexpeditie. Ik ga, zoals de majoor voorstelde, met voor ik vertrek vooraf een beeld vormen van Jort. Die lijkt me het onderzoeken waard. Hoe de samenstelling ook wordt: veel succes allemaal en kom weer heelhuids ‘terug’.

 6. Hallo allen, excuses voor de vertraging, maar ik doe graag mee. De gezamenlijk aanpak klinkt prima, maar vandaag 23:00 is voor mij niet haalbaar. Ik sluit wel graag bij een vervolgexpeditie. Slim idee van de majoor, om vooraf een beeld te vormen van iets wat me belangrijk lijkt. Ik ga daar eens over nadenken.

 7. Prima plan van jullie. Zoals gezegd zit ik vandaag wat lastig in mijn tijd, maar jullie kunnen deze expeditie ook zonder mij doorzetten. Veel succes!

  PS Mijn tempo bij het begeleiden van online onderzoek ligt helaas wat lager dan anders. Hopelijk ontneemt dat jullie niet van jullie enthousiasme. Als er vragen rijzen, schrijf deze dan op in deze discussie en dan kom ik er zo snel mogelijk op terug, al kan dat een dag later zijn. Waar nodig, laat ik jullie ook persoonlijk per e-mail iets van me weten. Dit houdt in dat online-tijd soms wat anders zal verlopen dan wereld- en Deemsterland-tijd. Bijvoorbeeld, onderzoek (zoals dat van vanavond) dat misschien enkele opeenvolgende uren beslaat, wordt in real life uitgesmeerd over een langere tijd, na 21:00 real time wordt voor mij sowieso vaak lastig helaas.

Reacties zijn gesloten.